Wie brengt het mooiste licht in deze duistere tijd? Oproep Hart voor Blaricum leidt tot verlichtingswedstrijd

Welke Blaricummer versiert zijn tuin het mooist?
© ANP
Blaricum

Omdat hij vond dat deze donkere periode wel wat licht kan gebruiken, riep het Blaricumse Hart voor Blaricum-raadslid Han Landman een paar weken geleden zijn plaatsgenoten via social media op om toch vooral niet te lang te wachten met het ophangen van de kerstverlichting in hun tuinen. Dat initiatief heeft inmiddels een vervolg gekregen in de vorm van wedstrijd.

Welke inwoners onderscheiden zich het meest als het gaat om kerstverlichting? De mooiste, origineelste, leukste verlichting in de drie dorpsdelen van Blaricum worden beloond met een kerstpakket, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. Voor het echt allermooiste (led-)lampjeskunstwerk wacht een trofee, de Hart voor Blaricum KerstBel-troffee.

De oproep van Landman leidde tot zoveel positieve reacties, dat hij bedacht om er iets meer mee te doen. Inmiddels is een jury samengesteld, waarin Loets Drenth, Rink Jan Slotema en Wendy Bolhaar (voorzitter) zitting hebben genomen. Dit drietal gaat de komende dagen op pad om per wijk een keuze te maken en de mooist verlichte tuin te bepalen. De bedoeling is om op 7 december klaar te zijn met de jurering en de prijswinnaar per wijk een kerstpakket aan te bieden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen