Gemeente Hoorn deelt huis aan huis ansichtkaarten uit ’om elkaar aandacht te geven’

Burgemeester Jan Nieuwenburg doet een kaart op de post.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Rond 4 december ontvangen alle huishoudens in Hoorn een Hoornse ansichtkaart die zij zelf naar iemand kunnen opsturen (of langsbrengen) die wat extra aandacht verdient.

De gemeente heeft hiertoe besloten in het kader van de actie ’Aandacht voor elkaar’, waarbij in het hele land initiatieven worden georganiseerd ’om mét elkaar vóór elkaar te blijven zorgen’.

Dat varieert van een kort bezoekje aan de deur of boodschappen voor elkaar doen tot een verhalenavond of een kaartje in de brievenbus.

Hoorn heeft gekozen voor een ansichtkaartenactie. De kaarten zitten komend weekend in een huis-aan-huisblad.

Meer informatie is te vinden op www.vooreenmooiestad.nl (project kerstgroetjes).

,,Het coronavirus raakt ons allemaal’’, zegt burgemeester Jan Nieuwenburg. ,,Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt. Volhouden wordt lastiger. Daarom zetten we ook in Hoorn samen de schouders onder de actie Aandacht voor elkaar. Een mooie manier om naar elkaar om te kijken. En om aandacht te geven aan elkaars gemis, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen