Leerlingen De Kei geven tulpen weg aan mensen die dat in deze tijd wel kunnen gebruiken. Suggesties zijn welkom

Van links naar rechts: Bor Stoop, Ramon Tijsen, Daantje Brasser en Silke Liebe.

Van links naar rechts: Bor Stoop, Ramon Tijsen, Daantje Brasser en Silke Liebe.© Foto Peter van Aalst

Lydia Jasper
Hippolytushoef

Al jaren verkopen leerlingen van De Kei zelf opgekweekte tulpen om de kas te spekken. Dit keer gaat het anders: de tulpen gaan naar mensen die het moeilijk hebben. Iedereen mag daarvoor anderen aandragen.

Net als andere basisscholen doet De Kei mee aan de zogenoemde Tuinbouw Battle van Greenport Noord-Holland Noord. Leerlingen van groep 7/8 verzorgen geschonken tulpenbollen op een geleende, mobiele teeltinstallatie. De tulpen mogen vervolgens worden verkocht en de opbrengst gaat naar de school.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Peter van Aalst

Maar dit jaar dus niet, leggen Daantje Brasser (11), Ramon Tijsen (9), Silke Liebe (11) en Bor Stoop (10) van groep 7/8 uit. ,,Nu gaat het naar mensen die het moeilijk hebben of die wat vervelends hebben meegemaakt’’, zegt Silke. Ramon: ,,We kwam op het idee omdat het een zware tijd is vanwege corona. Maar het is niet alleen voor mensen die het nu zwaar hebben, maar ook voor mensen die het zwaar hebben gehad.’’

Boodschappen

,,Voor als je ziek bent geweest en nu bent opgeknapt’’, zegt Daantje. Bor: ,,Maar ook als je juist iemand kent die veel doet voor een ander. Als je boodschappen meeneemt bijvoorbeeld.’’

De leerlingen van De Kei zijn op zoek naar mensen die in deze tijd wel een aardigheidje kunnen gebruiken. Iemand aanmelden - voorzien van een reden of verhaal - kan via de mail: bor.stoop@obsdekei.nl. Een belletje kan ook, tussen half twee en twee uur naar 0227 - 591937. De leerlingen maken donderdag een keuze en willen de bosjes vrijdag langs brengen.

In twee weken tijd zijn de tulpen flink gegroeid. Ze moeten nu veel water en krijgen veel extra licht. Naar verwachting zal een aantal vrijdag al bloeien. Ze zijn roze, hun naam is Pink Jumbo.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.