Gouden Reiger van Heerhugowaard voor Adrie Groot, onderwijsman in hart en nieren

Adrie Groot heeft een gemeentelijke onderscheiding gekregen.
© Foto jjfoto.nl/Jan Jong
Heerhugowaard

Adrie Groot, voorzitter van het college van bestuur van stichting Blosse, heeft maandag 30 november de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard gekregen.

Burgemeester Bert Blase reikte de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit bij zijn afscheid bij Blosse. Groot gaat met pensioen.

Met het toekennen van deze onderscheiding spreekt het college van burgemeester en wethouders, namens de gemeente, waardering uit voor Adrie Groot en bedankt hem voor zijn inzet voor de Heerhugowaardse samenleving.

Kindcentrum

Onder zijn leiding is Stichting Blosse is uitgegroeid tot een in Nederland vooraanstaand Integraal Kindcentrum, waar andere organisaties door geïnspireerd worden. Volgens Blase hebben de verdiensten van de heer Groot een zeer brede reikwijdte vandaag nu en voor de toekomst en heeft hij zijn functie aantoonbaar op bijzondere wijze ingevuld.

Adrie Groot is elf jaar lang bestuurder geweest van onderwijs stichting Flore en de afgelopen twee jaar van stichting Blosse, een organisatie die is voortgekomen uit een fusie van stichting Flore en Stichting Kinderopvang Heerhugowaard. Hij was verantwoordelijk voor 28 locaties en voor bijna 10.000 kinderen.

Lees ook: ’Op zoek naar de twinkeling in de ogen’. Dat is de boodschap aan het onderwijs van Adrie Groot bij zijn afscheid van onderwijs- en opvangorganisatie Blosse

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen