Wéér shopt Spakenburgse grootmacht bij ’Koninklijke’ uit Haarlem: IJsselmeervogels pikt Daniël van Son en Khalid Tadmine op bij HFC

Khalid Tadmine (r) namens HFC in duel met Kevin Sterling, die de Haarlemmers in 20.. verruilde voor Spakenburg en inmiddels bij TEC speelt.

Khalid Tadmine (r) namens HFC in duel met Kevin Sterling, die de Haarlemmers in 20.. verruilde voor Spakenburg en inmiddels bij TEC speelt.© Archieffoto

Robert Toret
Bunschoten-Spakenburg

IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Daniël van Son en Khalid Tadmine. Het duo komt over van Koninklijke HFC, competitiegenoot van de Spakenburgers in de tweede divisie.

Van Son is een 26-jarige rechtervleugelverdediger. Hij speelde in zijn jeugd onder meer bij FC Utrecht, maar een doorbraak in de Domstad bleef uit. Daarop vertrok de Amsterdammer naar FC Volendam, waarvoor hij vijftig wedstrijden in de hoofdmacht uitkwam. In het seizoen 2016-2017 speelde hij bovendien acht keer - onder meer tegen IJsselmeervogels - in de derde divisie, namens het beloftenteam van de ’Wijdbroeken’. Daar had hij te maken met Berry Smit, de trainer die afgelopen zomer de overstap maakte naar de Westmaat en met wie hij komend seizoen dus herenigd zal worden. Van Son speelt sinds 2017 voor HFC.

Huidig én en toekomstig ploeggenoot Tadmine, eveneens een Amsterdammer, is een 25-jarige aanvaller die de jeugdopleiding doorliep van Almere City FC. Voor de eerstedivisionist kwam hij tot 25 wedstrijden in het betaald voetbal (twee doelpunten). Tadmine maakte in de zomer van 2018 - een jaar na Van Son - de overstap naar HFC. Voor de Haarlemmers scoorde hij dit seizoen al drie keer in vier duels.

Voorgangers

Het is bepaald niet de eerste keer dat de twee Spakenburgse grootmachten ’shoppen’ in Haarlem. Zo volgde Kevin Visser, de toenmalige aanvoerder van HFC, in 2018 trainer Ted Verdonkschot naar IJsselmeervogels. Zijn verblijf bij de ’Rooien’ werd - mede door blessureleed - geen succes. Ook de scouts van Spakenburg komen regelmatig met positieve rapporten terug na een bezoekje aan de Emauslaan in Haarlem. Zo contracteerden de ’Blauwen’ in de voorbije jaren HFC’ers Kevin Sterling (inmiddels TEC), Roy Castien, die na een seizoen alweer terugkeerde op het oude nest, en Floris van der Linden.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen