Hoogbejaarde vrouw in Beverwijk slachtoffer van babbeltruc waarbij ze de stroom in haar appartement moet uitschakelen

© Foto: ANP

Internetredactie
Beverwijk

Een hoogbejaarde vrouw is vrijdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc in haar appartement op de Büllerlaan in Beverwijk.

Een onbekende man belde rond 17.45 uur bij het slachtoffer aan, stapte direct de woning binnen en liep richting de meterkast. Hij gebruikte de smoes dat er bij de bovenburen brand was ontstaan en dat dit ook bij de vrouw zou kunnen gebeuren. De vrouw schrok hiervan en deed wat de man vroeg: ze moest de stroom uitschakelen en mocht deze na een kwartier weer inschakelen.

In de tussentijd wist de man een geldbedrag en diverse kostbaarheden te stelen, waarna hij de woning verliet. Hij is nog niet gevonden.

Signalement

Van de man is een signalement bekend. Het gaat om een man van circa 1.70 meter lang, met een licht gezet postuur en een getinte huidskleur. Hij droeg handschoenen, een zwarte wollen muts en een donkere jas en broek. Hij had geen gezichtsbeharing en sprak met een onbekend accent.

De politie komt graag in contact met mensen die de man hebben gezien in de omgeving van de Büllerlaan afgelopen vrijdag tussen 17.40 en 18.00 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen