Jos B. spant kort geding aan tegen RTL om documentaire

© Foto: ANP/Jeroen Jumelet

ANP
Amsterdam

Als het aan de veroordeelde Jos B. ligt, komt de documentaire over de zaak Nicky Verstappen niet op televisie. De 58-jarige man heeft bij de rechtbank Amsterdam een kort geding aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please, het bedrijf dat is opgericht door presentator Ewout Genemans (35), en RTL.

Ewout Genemans liep drie jaar lang mee met het rechercheteam in de zaak Nicky Verstappen. Nog voordat er een verdachte in beeld was en gestart werd met een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek, sloot de presentator aan.

Wat volgde was een zoektocht naar een verdachte in de strafzaak die het land al decennia bezighoudt. Na de veroordeling van Jos B. vorige week vrijdag - hij kreeg 12,5 jaar cel - liet Ewout weten dat de tweedelige documentaire zondag en maandag op televisie te zien is.

B. is blijkbaar niet blij met de documentaire. ,,Dit kort geding strekt tot het verkrijgen van een verbod", valt te lezen in de dagvaarding die RTL Boulevard in handen heeft. Advocaat Adi van Koningsveld stelt dat er nog geen onherroepelijk vonnis is in de zaak tegen B. Volgens hem is er sprake van ’een onrechtmatig handelen’.

Zondagmiddag staan de partijen voor de rechter, meldt RTL Boulevard.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen