Dit weekeinde in de Noordkop 111 nieuwe coronabesmettingen en een ziekenhuisopname

Casper Duin
Schagen

In de Noordkop kwamen dit weekeinde 111 nieuwe coronabesmettingen aan het licht. Daarnaast is een inwoner van Hollands Kroon opgenomen als gevolg van het virus.

Dat blijkt uit de actuele cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden, die van zaterdag én zondag.

In de gemeente Den Helder werd bij 43 inwoners het virus ontdekt. Daarmee is dit weekeinde in Den Helder de grens van zevenhonderd besmettingen ruimschoots overschreden: 733.

Veertig inwoners van de gemeente Schagen testten positief. Daarmee nadert het totaal aantal gevallen sinds de uitbraak in maart daar de duizend: 983.

In Hollands Kroon kwamen er 28 nieuwe gevallen bij. Ook daar werd de grens van zevenhonderd besmettingen gepasseerd: 706. Daarnaast belandde er dus een inwoner van Hollands Kroon in het ziekenhuis vanwege covid 19-klachten. Het is de 32ste ziekenhuisopname in de gemeente sinds maart.

Op Texel is al drie dagen op rij geen nieuw geval aan het licht gekomen.

Inmiddels zijn in de Noordkop 2537 inwoners besmet geraakt met het virus. Het totaal aantal ziekenhuisopnames in alle gemeenten tezamen steeg naar 80. Er zijn geen nieuwe overledenen gemeld

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.