Sarissa de Groot benoemd tot stadsfotograaf van Heerhugowaard

Sarissa de Groot is de nieuwe stadsfotograaf.© Foto Sarissa de Groot.

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Sarissa de Groot is vanaf 1 december de nieuwe stadsfotograaf van Heerhugowaard. Ze volgt Niels Brokaar op die de eerste stadsfotograaf was.

Brokaar gaf eerder dit jaar aan dat hij zijn werkzaamheden als stadsfotograaf wilde beëindigen. Vervolgens heeft de gemeente een oproep gedaan. Uit twintig kandidaten werd Sarissa de Groot samen met een andere kandidaat gekozen door een jury, bestaande uit medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard, de gemeente en een professionele fotograaf. De andere kandidaat trok zich echter onlangs terug.

De Groot is benoemd voor een periode tot aan de fusie met Langedijk en het idee is dat zij met haar werk de identiteit van de stad en de verbondenheid met de stad versterkt. Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft het aanstellen van een stadsfotograaf een positief effect op de beeldvorming van de stad. Daarnaast nemen hierdoor meer inwoners kennis van fotografie als kunstdiscipline.

De stadsfotograaf zal in ieder geval elke twee weken een foto inleveren voor het Stadsnieuws, Facebook en Instagram en ontvangt jaarlijks een vergoeding van duizend euro.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.