Coronacijfers dalen in West-Friesland, maar niet overal

Het aantal positief getesten nam iets af gedurende dit weekend.© Archieffoto

Mike Deutekom
Hoorn

Er zijn zondag bijna zeven procent minder coronabesmettingen in West-Friesland gerapporteerd dan de dag ervoor. Toch gaat het nog lang niet overal de goede kant op, zo blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Zaterdag werden er in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec in totaal 90 nieuwe coronabesmettingen gemeld door het RIVM. Daarbij waren Hoorn (39 nieuwe gevallen) en Koggenland (15 nieuw geregistreerde besmettingen) de koplopers. In de gemeenten samen waren er gemiddeld 282 mensen op de honderdduizend inwoners bekend met een covid-19-besmetting, de ziekte die ontstaat door het coronavirus.

Zondag

Een dag later viel in de regio West-Friesland als geheel een daling van de nieuwe besmettingen te zien. Er werden nog steeds nieuwe gevallen gemeld maar wel minder dan op zaterdag. In de zeven gemeenten kwamen er 77 geregistreerde besmettingen bij, dus dertien minder dan de dag ervoor. De daling was alleen niet verspreid over alle zeven gemeenten. In Drechterland, Enkhuizen, Hoorn en Koggenland (samen - 20) daalde het aantal, in Medemblik, Opmeer en Stede Broec (samen + 9) nam het juist toe.

Wel daalde het gemiddelde per honderdduizend inwoners met bijna zeven procent, van 282 naar 263 geregistreerde besmettingen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen