Verweij en Visser maken stap in de goede richting bij NK allround

Koen Verweij in actie tijdens het NK.© Foto ANP/Vincent Jannink

Van onze verslaggever
Heerenveen

Zonder specifieke trainingskilometers in de benen kwam Koen Verweij behoorlijk uit de verf op het NK allround. Met twee podiumplaatsen (500 en 1500 meter), een iets mindere vijf kilometer (twaalfde), een strakke tien kilometer (zevende) en een vijfde stek in de eindafrekening zette de ’Viking’ een kleine stap in de richting van zijn grote doel: individueel olympisch goud.

„Ik ben nu niet getraind voor een dergelijk toernooi”, zei de Koedijker. „Ik moet het hebben van mijn power en snelheid en ben bezig met opbouwen. Goed beschouwd ben ik nu net vier weken in de weer, na hernia-problemen. Daarom kan ik redelijk tevreden zijn met waar ik sta”, meende de eigenaar/rijder van Team Worldstream, dat komend weekend met zijn vriendin Jutta Leerdam een titelkandidaat levert op het NK sprint.

Esmee Visser tijdens het NK allround.© Foto ANP/Vincent Jannink

Ook weer in de lift: Esmee Visser. De rijdster van Team IKO had een doel op het NK en dat was degelijkheid tonen op de drie en vijf kilometer. Voor het 3000 meter-podium kwam de Beinsdorpse tekort, op de slotafstand bleef ze keurig in het kielzog van winnares Reina Anema. „Mooie opstekers”, vond coach Martin ten Hove. „Nu hopen dat ze eind december er helemaal staat op het kwalificatietoernooi voor het WK afstanden.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen