FC Den Helder legt alle activiteiten twee weken stil vanwege groot aantal coronabesmettingen binnen vereniging

De tribune van FC Den Helder.© Foto George Stoekenbroek

Cas Broxterman
Den Helder

Een behoorlijk aantal (jeugd)leden van FC Den Helder is positief getest op het coronavirus. Het bestuur vindt het niet verantwoord om nog langer op het veld te staan. Voor de komende twee weken zijn alle activiteiten binnen de verenging stilgelegd.

De GGD stelde de leiding dit weekend op de hoogte van een hoog aantal positief geteste jeugdspelers. Ook bij een aantal selectiespelers en leden van de technische staf is het virus aangetroffen. De gezondsheidsdienst gaf volgens het bestuur aan dat ’het niet per se zo zou zijn dat de besmettingen bij het voetballen zijn opgelopen, maar dat het natuurlijk wel mogelijk is.’

Vanaf maandag zit het terrein van FC Den Helder ’op slot’. Dat betekent dat er tot 7 december geen trainingen zijn, ook niet voor de jeugdafdelin. Het bestuur adviseert spelers die positief getest zijn zich te melden bij hun medespelers/trainers. Spelers die langer dan een kwartier in aanraking zijn geweest met besmette spelers, worden geadviseerd tien dagen in quarantaine te gaan.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.