Gestolen kunstwerk uit Dijklander Ziekenhuis in Hoorn nog steeds vermist: ’Er zit twaalf weken werk in het schilderij’

Het werk ’Gemberpotten’ door Lia Ootes werd in april gestolen uit het Dijklander Ziekenhuis.© Foto aangeleverd

Machteld van der Lecq
Hoorn

In de geschiedenis van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn was het nooit eerder voorgekomen: een gestolen kunstwerk uit een van de ziekenhuisgangen. Het schilderij ’Gemberpotten’ van kunstenares Lia Ootes is tot op de dag van vandaag vermist.

In april dit jaar besloot een anonieme kunstliefhebber het schilderij mee naar huis te nemen. Het zit de kunstenares niet lekker. ,,Het zou prettiger zijn als ik het werk aan iemand had verkocht, dan blijft het tenminste traceerbaar. Nu heb ik geen idee waar het is gebleven”, verzucht Ootes.

Fijnschilderen

Ze schilderde het werk ’Gemberpotten’ om zichzelf de techniek van het fijnschilderen aan te leren. Hierbij begin je met een dun laagje verf dat je gaandeweg steeds verder opbouwt om een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van de werkelijkheid te creëren. ,,Dit was een zeer intensief proces. Ik ben er twaalf weken lang dagelijks mee bezig geweest. Er zit dus een hoop werk in”, vertelt Ootes.

Heeft u het kunstwerk ergens gezien? Neem dan contact op met Ria Bakker, kunstcoördinator van het Dijklander Ziekenhuis, op telefoonnummer 06 13659951.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen