Karateka Tyron Lardy: ’Nu is het kwalificatietoernooi voor Tokio in mei. Daar richt ik al mijn pijlen op’

Tyron Lardy: ,,Tegenstanders weten inmiddels dat ik graag doorkom met stoten.”

Tyron Lardy: ,,Tegenstanders weten inmiddels dat ik graag doorkom met stoten.”© Archieffoto

Jan Warmerdam
Haarlem

Naam: Tyron Lardy

Leeftijd: 23 jaar

Woonplaats: Haarlem

Sport: Karate

Staat van dienst: 3e EK, 3e WK O21

Talent of keihard werken?

,,Ik moet het hebben van keihard werken. Talent hadden en hebben anderen vaak voor op mij. Als kind verloor ik wedstrijden puur en alleen omdat ik minder talent heb.”

Olympische Spelen 2021 in Tokio of 2024 in Parijs?

,,Begin dit jaar kon ik mij kwalificeren voor Japan. Ging niet door vanwege corona. Nu is het kwalificatietoernooi voor Tokio in mei. Daar richt ik al mijn pijlen op. Ik wil niet het risico lopen om te wachten tot 2024, wellicht is het dan geen Olympische sport meer.”

Trump of Biden?

,,Ik ben niet zo goed ingelezen op dit onderwerp. Kies toch voor Biden. Trump is een bevooroordeelde man die kost wat het kost aan de macht wil blijven. Dat is geen goede opstelling voor een politicus.”

Studie of karate?

,,Moeilijke vraag. Mijn hart zegt karate. Dat is mijn passie, maar daar kan ik in Nederland geen geld mee verdienen. Misschien elders op de wereld wel, maar zo werkt het niet.”

Trappen of stoten?

,,Stoten, honderd procent. Ik ben nooit echt lenig geweest, hoewel ik daar nu wel aan werk. Tegenstanders weten inmiddels dat ik graag doorkom met stoten. Daar stellen zij zich dus op in.”

Krachttraining of liever zwemmen?

,,Doe ik beide, maar krachttraining heeft mijn voorkeur. Daar heb ik meer plezier in. En ik werk met een krachttrainer met wie ik altijd veel lol heb.”

Altijd alleen op pad of met iemand?

,,Ik ken mijn trainer René Oerlemans inmiddels zeventien jaar. We hebben een goede klik samen. Hij gaat overal met mij naar toe. Daar wordt hij trouwens niet rijk van.”

Tori (aanvaller) of Uke (verdediger)?

,,Ik zie mezelf als een aanvallend ingestelde karateka. Ik lok de tegenstander graag uit om vervolgens de aanval over te nemen. Dat is soms tricky, maar dan is het zaak om snel om te schakelen.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen