Premium

Wat is er toch aan de hand bij dat bedrijf met die biovergasser? Jarenlange klachten Warmenhuizers leiden tot strafrechtelijk onderzoek Pronk Bio Energie. ’Dertien koeien vielen dood neer door uitstoot eigen bedrijf’, zeggen omwonenden

Het bewuste bedrijf met woonboerderij van Pronk Bio Energie aan de Wengeweg in Warmenhuizen. Justitie en politie en andere partijen voerden hier maandag en dinsdag een strafrechtelijk onderzoek uit.
© Foto Erna Faust
Warmenhuizen

Het grootschalig strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk handelen in strijd met de omgevingsvergunning en fraude bij Pronk Bio Energie aan de Wengeweg in Warmenhuizen, heeft twee volle dagen in beslag genomen, maandag en dinsdag. OM-woordvoerster Audrey Nijhof meldt woensdag dat nog geen verdere mededelingen kunnen worden gedaan. Het lopende onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) wordt gedaan in nauwe samenwerking met politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Omgevingsdienst NHN. Ook het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en de gemeente Schagen zijn erbij betrokken.

De voor de hele omgeving goed merkbare actie onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) is het zoveelste hoofdstuk in een al meer dan veertien jaar durend verhaal over veehouder Pieterjan Pronk. Over de ondernemer die met zijn bedrijf meer elektriciteit wil halen uit de mest van zijn melkkoeien. Die bedrijfsactiviteit verloopt - zacht gezegd - niet onopgemerkt. Wat ging er aan dit jongste onderzoek vooraf?

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen