Nog even wachten op het nieuws over Sail Den Helder in 2023

Casper Duin
Den Helder

Eind dit jaar of mogelijk zelfs begin volgend jaar wordt bekend of Den Helder inderdaad in 2023 een van de officiële start- of stophavens in de Tall Ship Races wordt.

Eerder werd er dit najaar al witte rook verwacht over de doorgang van Sail Den Helder in dat jaar. De bekendmaking van de officiële start- en stophavens voor 2023 is door de coronapandemie danig verstoord. Om die reden moest organisator Sail Training International (STI) enkele races schrappen en kwam de planning voor in ieder geval 2021 op losse schroeven te staan. Zo ging er dit jaar een streep door Sail Amsterdam.

In Den Helder heeft de organisatie goede hoop dat zij de coronadans ontspringen. ,,Pas aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar kunnen we met details naar buiten treden’’, meldt directeur Jeroen Franken. ,,We zijn inmiddels wel begonnen met de contractonderhandelingen met de organisatie van Sail Training International voor dit grootse evenement.’’

In december vorig jaar bood de Stichting Sail Den Helder - samen met de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en de Koninklijke Marine- het zogeheten bidbook aan de directie van Sail Training International (STI) aan.

STI is de organisatie die de jaarlijkse zeilraces voor tall ships organiseert. Het is de bedoeling dat Sail Den Helder gelijktijdig met de Marinedagen wordt gehouden, net als in 2013 en 2017.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.