40-jarige verdachte in zaak Sumanta Bansi blijft vastzitten

Internetredactie
HOORN

De 40-jarige verdachte die afgelopen vrijdag is aangehouden in het onderzoek naar de vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten.

De man is de derde verdachte die de politie heeft aangehouden de laatste weken. Hij zit in ‘alle beperkingen’, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Volgens De Telegraaf is de 40-jarige man de zoon van de 63-jarige man die dinsdag ook werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid in deze zaak, maar de politie doet daarover geen uitspraken.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de eerste verdachte die de politie had opgepakt op 8 november, is vrijgelaten. Zijn aanhouding betekende een doorbraak in het onderzoek naar de vermiste Bansi.

De 34-jarige man uit Rijswijk blijft verdachte, maar mag het onderzoek in vrijheid afwachten. De 63-jarige verdachte zit nog wel vast, ook in alle beperkingen.

Lees ook: Derde verdachte aangehouden in zaak Sumanta Bansi: 40-jarige man uit Hoorn

Het laatste levensteken van de 22-jarige UvA-studente biomedische wetenschappen dateert van 18 februari 2018. Later dat jaar werd ze bij de politie als vermist opgegeven.

Klik op deze link om alles te weten te komen over de verdwijning van Sumanta Bansi.

Meer nieuws uit West-Friesland