Schrijven tegen onrecht in Oosterkerk Hoorn gaat niet door vanwege corona, het wordt thuisschrijven

Schrijven voor Amnesty International Write for Rights kan dit jaar alleen thuis.

Schrijven voor Amnesty International Write for Rights kan dit jaar alleen thuis.© Foto Marcel Rob

Ronneke van der Genugten
Hoorn

Wereldwijd worden er rond tien december, de Internationale dag van de Rechten van de Mens, miljoenen brieven tegen onrecht geschreven. In Hoorn werden deze brieven jaarlijks geschreven in de Oosterkerk en de centrale bibliotheek. Vanwege corona is er nu gekozen voor thuisschrijven.

Overal ter wereld zitten mensen onterecht opgesloten. Met behulp van de geschreven brieven, die geschreven worden tijdens Write for Rights, worden autoriteiten opgeroepen om deze mensen vrij te laten of een eerlijk proces te geven.

De schrijfsels dienen ook als een steuntje in de rug voor de gevangenen.

Door de coronapandemie kunnen de brieven voor Write for Rights alleen thuis geschreven worden. Dit kan met pen en papier of online. Een pakketje met voorbeelden en namen kan worden aangevraagd voor 22 november per email: pollmack@kpnmail.nl

Om er toch een ‘gezamenlijke’ actie van te maken, worden er op verschillende plaatsen in Hoorn grote Amnesty brievenbussen geplaatst. Tussen 10 en 17 december staan deze in Expoost op de Roode Steen, in alle bibliotheken, in De Kreek en de Grote Beer.

Wie liever via internet schrijft, kan vanaf 20 november naar de site www.amnesty.nl, waar met de button ‘Write for Rights’ brieven zijn te downloaden.

Vorig jaar vond Write for Rights nog offline plaats, op verschillende plekken in West-Friesland. Deze acties leverden toen samen 1880 poststukken op.

Lees ook: Onderdijkse activiste (83) al tientallen jaren actief voor Amnesty; ’Ik heb nog aan Chroesjtsjov geschreven’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen