Premium

Alkmaarse zwemmer Thom de Boer meet zich met wereldtop tijdens ISL in Boedapest. Hij zit samen in een team met Ranomi Kromowidjojo

Thom de Boer - vooraan met zwarte badmuts - bij de start van de 50 vrije slag tijdens de ISL in Boedapest.
© Foto ISL/Mine Kasapoğlu
Boedapest

Het leven in een bubbel is nog niet zo slecht. Dat ervaart zwemmer Thom de Boer nu al de afgelopen vijf weken bij de lucratieve International Swimming League, kortweg ISL. Met Team Iron gaat de 28-jarige Alkmaarse sprintspecialist de strijd aan met tien andere ploegen met andere wereldtoppers.

De ISL is een bedenksel van de Oekraïense zakenman en miljardair Konstantin Grigorishin. Vergelijkbaar met de Champions League op gebied van het zwemmen. Bij Team Iron is De Boer in goed gezelschap. Naast zijn landgenoten Ranomi Kromowidjojo en Valerie van Roon maken ook de Hongaarse alleskunner Katinka Hosszu, het Turkse schoolslagfenomeen Emre Sakci en de Braziliaanse vlinderslagspecialist Nicholas Santos deel uit van de groep. „Het is heel fijn om te racen tegen de wereldtoppers hier. Zoveel wedstrijden zijn er niet door de corona-omstandigheden. Om beter te worden heb je deze prikkels echt nodig in een seizoen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen