Hoornse restaurants serveren Culinair@home: Zes gerechten, thuis simpel afmaken en gelijktijdig eten tijdens online show

De hoofdrolspelers van Culinair@home: v.l.n.r. Mark Driessen van Meta Eten en Drinken, Jeroen Mos van J&T Mos, Pascal Redeker en Ab Hannema van De Hoornse Kogge.

De hoofdrolspelers van Culinair@home: v.l.n.r. Mark Driessen van Meta Eten en Drinken, Jeroen Mos van J&T Mos, Pascal Redeker en Ab Hannema van De Hoornse Kogge.© Foto aangeleverd

Eric Molenaar
Hoorn

Drie restaurants in Hoorn hebben de handen ineengeslagen voor een online culinair evenement, dat op 28 november van 19 tot 21.30 uur wordt gehouden. Zanger Pascal Redeker zingt en presenteert tijdens een diner ’in eigen huis’.

Aan ’Culinair@home’ doen Meta Eten en Drinken, De Hoornse Kogge en J&T Mos mee. Elk van de bedrijven maakt twee gerechten. De zes gerechten worden in een box verpakt, waar nodig vacuüm, en kunnen op 28 november op verschillende punten in West-Friesland worden opgehaald.

Redeker zal verschillende liedjes zingen tijdens de tweeënhalf uur durende live-stream. Hij krijgt zelf ook een box, zodat hij iets over gerechten kan zeggen, en start voor elke ’gang’ een filmpje waarin de betrokken kok uitlegt wat er nog even moet gebeuren met het gerecht, voor het op het bord belandt. ,,Hele kleine handelingen’’, belooft Jeroen Mos van J&T Mos.

De restaurants wilden iets doen met het oog op de feestdagen, legt hij uit. ,,Kerstborrels kunnen niet, uit eten kan niet, en we kunnen wel afwachten tot 15 december, maar ik houd er rekening mee dat het dit jaar niet meer gaat lukken. Ab Hannema van de Hoornse Kogge kwam met dit idee. We hebben al eens eerder onze krachten gebundeld: tijdens Hoorn Culinair. Het is leuk om bezig te zijn, gemotiveerd te blijven. We draaien wel door met onze restaurants, met bezorgen en afhalen van gerechten, maar dat is natuurlijk andere koek dan wat het was. Het is belangrijk bezig te zijn, positief te blijven, in beeld te blijven bij je gasten.’’

De box bevat een mix van vis en vlees. Zowel gerechten die koud te nuttigen zijn als die even warm gemaakt moeten worden. In principe maakt elk restaurant in elk geval iets waar het extra goed in is. Zo komt vlees van de Josper grill van Meta.

De kosten voor het ’zesgangendiner’ Culinair@home zijn 49,50 euro per persoon.

Opgeven kan telefonisch bij - of via de mail van - de deelnemende restaurants. Er is geen maximum aantal deelnemers. Inschrijven kan tot 26 november.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen