Derde verdachte aangehouden in zaak Sumanta Bansi: 40-jarige man uit Hoorn

© Mizzle Media

© Mizzle Media

Sumanta Bansi.

Sumanta Bansi.

1 / 3
Internetredactie
Hoorn

De politie heeft vrijdag een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Sumanta Bansi (22) uit Hoorn in 2018. Het gaat om een 40-jarige man uit Hoorn.

De verdachte zit volgens de politie ’in alle beperkingen’, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De politie wil niet vermelden waarom hij is aangehouden. Volgens De Telegraaf is de 40-jarige man de zoon van de 63-jarige man die dinsdag ook werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid in deze zaak, maar de politie doet daarover geen uitspraken. Naar verluidt waren de zoon en vader leden van het gezin waarbij Sumanta verbleef.

De moeder van Sumanta zei tegen De Telegraaf dat haar dochter zwanger was van de zoon van het gezin. Sumanta zou haar dat verteld hebben.

Ook vertelde ze de krant dat ze er altijd van overtuigd is geweest dat de zoon en vader verantwoordelijk zijn voor de verdwijning van Sumanta.

Aan de Zevenster in Hoorn, waar Sumanta woonde, is de politie vrijdagmiddag bezig met een onderzoek.

Lees ook: Politie-onderzoek in Hoorn na aanhouding in zaak vermiste Sumanta Bansi; ’Dit komt voor mij niet onverwacht’, zegt een buurman

Misdrijf

Het laatste levensteken van de 22-jarige UvA-studente biomedische wetenschappen dateert van 18 februari 2018. Later dat jaar werd ze bij de politie als vermist opgegeven.

Het onderzoeksteam stelde vrij snel vast dat Sumanta hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer was geworden van een misdrijf en niet meer in leven zou zijn. Maar ondanks meerdere zoekacties in het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland en in het water langs de Afsluitdijk is haar lichaam nog altijd niet gevonden.

Voor haar studie in Amsterdam verhuisde Sumanta in 2016 van Suriname naar Nederland. In 2018 verbleef ze al een tijdje bij een gezin in Hoorn, toen bleek dat ze in verwachting was. Na een eerdere abortus wilde ze het kindje absoluut houden. In februari 2018, op 22-jarige leeftijd en enige maanden zwanger, verdween Sumanta spoorloos.

Eerder werd ook al een 34-jarige man uit Rijswijk in hechtenis genomen voor mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van Sumanta.

Klik op deze link om alles te weten te komen over de verdwijning van Sumanta Bansi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen