Het geld stroomt binnen voor het gezin van overleden kapper Moshin (41). Crowdfunding gestart voor begrafenis en opleiding kinderen

Laren leeft mee met nabestaanden van kapper Moshin. Niet alleen met bloemen, maar ook met giften voor de nabestaanden.
© Caspar Huurdeman
Laren

In nog geen achttien uur tijd is al een bedrag van ruim 23.000 euro bijeen gebracht voor de nabestaanden van de kapper Moshin (41) die maandag in zijn nieuwe zaak aan de Naarderstraat in Laren om het leven kwam als gevolg van koolmonoxidevergiftiging.

Direct nadat Eli Mouissie, wiens zoon in de klas zit bij de zoon van de omgekomen kapper, samen met enkele vrienden besloot om een crowdfundingsactie op poten te zetten bij te dragen aan de kosten van de begrafenis, stroomde het geld binnen. Het initiatief werd gedragen door mensen uit de directe omgeving van de familie en de school waar de kinderen van de kapper op zitten. Zij gaven ruchtbaarheid aan de actie via Facebook en app’s.

Lees ook: Laren rouwt om Moshin (41); bloemengroet na barbiersdrama

Direct stroomden de donaties binnen, bedragen van honderd, tweehonderdvijftig en zelfs vijfhonderd euro werden gedoneerd. Binnen een paar uur ging de teller al over de tienduizend euro heen. En inmiddels is het ingezamelde bedrag tot dik 23.000 euro opgelopen. Alles wat niet nodig is voor de begrafenis kan de weduwe van Moshin gebruiken voor de scholing van haar kinderen.

Lees ook: Leeg doosje paracetamol en kaarsje getuigen van het drama in een Larense barbiershop. Koolmonoxide maakt een bruut einde aan de vluchtelingendroom van Moshin (41)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De initiatiefnemers zijn opgetogen over de respons op hun actie. ,,Wij dachten bescheiden aan een opbrengst van tweeduizend euro. Mooi dat het leed zo breed gedragen wordt door iedereen. We zitten in een rare tijd met Covid-19 en het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen de familie van Moshin omarmt om het leed te verzachten. The power of love!’’, aldus Mouissie.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen