Kerst Knabbelbox brengt leerlingen tóch samen aan de kerstdis, idee van Jasmijn Karsten-Heuzer uit Hoorn is nu een landelijke actie

Jasmijn Karsten-Heuzer (35) uit Hoorn bedacht de Kerst Knabbelbox: ,,De box is bij uitstek te nuttigen als ontbijt of lunch.’’

Jasmijn Karsten-Heuzer (35) uit Hoorn bedacht de Kerst Knabbelbox: ,,De box is bij uitstek te nuttigen als ontbijt of lunch.’’© Foto Groeier!

Van onze verslaggever
Hoorn

Geen kerstdiner op school door coronamaatregelen? Dat kan niet, dacht Jasmijn Karsten-Heuzer (35) uit Hoorn. De intern begeleider van basisschool De Vijzel in Hauwert ondernam actie. Tot haar grote vreugde wilden partijen als Jumbo, Kidsweek en Samsam haar graag helpen. Het resultaat: de landelijke Kerst Knabbelbox.

„De box zit vol voorverpakte lekkernijen. Daarnaast kunnen kinderen prijzen winnen voor hun school. Én we steunen Stichting Het Vergeten Kind”, vertelt Jasmijn trots.

Jasmijn is dertien jaar werkzaam in het onderwijs en heeft twee kinderen. Als geen ander weet zij hoezeer kinderen naar het kerstdiner toeleven. „Ze versieren de klas, fantaseren over het eten en doen hun best om poepie-chic voor de dag te komen. Overal hangt de sfeer van samenhorigheid.”

Op veel scholen is het traditie dat ouders allerlei lekkere gerechtjes maken voor de kerstmaaltijd. Coronamaatregelen laten dat dit jaar niet toe. ,,De zoveelste tegenvaller voor de leerlingen, die ook al de Koningsspelen, schoolreisjes en excursies geannuleerd zagen worden’’, zegt de initiatiefneemster van de Knabbelbox.

Prijzen voor school

Veel basisscholen en ouderraden worstelen volgens Jasmijn nu met de vraag: hoe krijgen we de kinderen tóch aan de kersttafel, zonder verschillen tussen ieders menu? Hiervoor is de Kerst Knabbelbox volgens haar een oplossing. De doos zit vol voorverpakt eten, van stolletje tot knijpfruit en van wafel tot pakje drinken. Elk kind krijgt er een, dus iedereen eet hetzelfde. Jasmijn: „Er zit ook een blanco 3D kerstster in. Die kunnen de kinderen zelf versieren en de mooiste kan een prijs winnen voor de school.’’

De box kost 4,90 euro per stuk. Een deel van de opbrengst gaat Het Vergeten Kind. Scholen kunnen tot en met dinsdag 17 november bestellen via www.kerstknabbelbox.nl. Meer informatie: www.kerstknabbelbox.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland