Odin’59 hoopt op financiële en sportieve compensatie als de amateurclub niet verder mag in de KNVB Beker

De spelers van Odin’59 vieren de bekerzege bij Emmen. De club wil die stunt graag herhalen tegen FC Volendam.
© Foto ANP
Heemskerk

Het bestuur van Odin’59 hoopt op een financiële en sportieve compensatie als het eerste team de wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen FC Volendam niet meer kan spelen.

Het duel stond op het programma voor 27 oktober, maar de wedstrijd werd uitgesteld naar begin december nadat de amateurcompetities waren stilgelegd. Het ziet er niet naar uit dat er dit jaar echter nog gespeeld gaat worden, dus de KNVB houdt ernstig rekening met het feit dat alle amateurclubs uit het bekertoernooi gehaald worden.

Voor Odin betekent dat een financiële en sportieve tegenvaller. De club hoopt het op beide vlakken wordt gecompenseerd. ,,FC Volendam is een mooie tegenstander om thuis te ontvangen. En in het bekervoetbal weet je het nooit, we kunnen de wedstrijd ook winnen’’, zegt voorzitter Jacinta Lieuwes.

Emmen

Twee seizoenen geleden zat de preses namelijk op de tribune toen haar Heemskerkse club verrassend eredivisieclub Emmen versloeg in de tweede ronde.

Hoe hoog de financiële compensatie moet worden, vindt Lieuwes moeilijk te bepalen. ,,Het bedrag is natuurlijk hoger als we een ronde verder zouden komen. Daar moet de KNVB zich maar over buigen.’’

Directe kwalificatie

Een sportieve compensatie zou directe kwalificatie voor het bekertoernooi van seizoen 2021/2022 kunnen zijn. Normaal gesproken zou Odin eerst twee kwalificatierondes moeten spelen. Dit seizoen won het van AWC en Goes.

In Zeeland speelden de Heemskerkers zonder publiek een legendarische wedstrijd, door na een 1-1 gelijkspel de strafschoppenserie te winnen: er waren maar liefst 34 penalty’s nodig om een winnaar aan te wijzen. ,,Maar over die sportieve compensatie heb ik de KNVB nog niet gehoord’’, besluit Lieuwes.

De spelers van Odin proberen zich zo goed en zo kwaad voor te breiden op de hervatting van het seizoen. Trainer Ted Verdonkschot hield zijn mannen in viertallen aan het werk tot de nieuwe maatregelen ingingen. Met tweetallen is het moeilijk oefenen. ,,Gelukkig kunnen de spelers nog terecht bij Sina Voetballab in Beverwijk, waar ook onze fysiotherapeuten vandaan komt.’’

Een-op-een

Daarnaast trainen de spelers individueel. Verdonkschot: ,,Ze hebben een programma meegekregen wat ze moeten volgen. Het zijn allemaal voetballiefhebbers bij Odin’59, dus ik vertrouw erop dat ze die uitvoeren. En daarnaast train ik op het veld zelf ook nog een-op-een met de sommige spelers die al een tijd geen wedstrijd hebben gespeeld door een blessure, zoals bijvoorbeeld Ron Scheffer.’’

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen