Verjaardagscocktail ontvangen aan de deur; café ’t Kroegie in Hoorn maakt en brengt drankjes thuis

Robin de Vries schudt de cocktail eens goed.© Foto aangeleverd

Martijn Mak
Hoorn

Drank, verse ingrediënten, ijs en klaar is kees: een cocktail, voor de deur of in eigen keuken bereid. Klaar om van te genieten. Café ’t Kroegie maakte en bracht afgelopen weekend versnaperingen rond in Hoorn.

Daniël Drommel en Joyce Beuken zorgden ervoor dat alle benodigdheden voor de binnengekomen bestellingen klaarstonden en hun collega’s gingen in duo’s op weg om de mensen thuis te verwennen met cocktails of biertjes. Joyce: „Het was een behoorlijke vuurdoop voor ons. Dit hebben we in ons vijftig jaar bestaan nog nooit gedaan.” Vrijdag kwam ’t Kroegie zes keer in actie, zaterdag tien. „Toen hebben we de webshop zelfs even moeten sluiten. Het was niet bij te houden.”

Onder de bestellers onder meer vaste gast Elvira van Diepen-Blom, die haar favoriete drankje ’De Shirley Temple’ normaal gesproken op de hoek van de bar in ’t Kroegie geniet. Barvrouwen Julia Uijtendaal en Amanda van der Tweel bereidden hem dit keer in Elvira’s eigen keuken. „Grappig om eens te zien hoe onze gasten wonen”, aldus het stel.

Cheers!© Foto aangeleverd

Verjaardagscocktail

Julia en Amanda gingen ook met hun gevulde dranktassen langs bij Joris Bakker, die geen verjaardagsfeestje had kunnen geven. Een vriendin besloot daarop een lekkere cocktail voor hem te bestellen.

Nick Staphorst kon niet wachten en besloot wat drankjes af te halen. Joyce: „Hij kreeg ze mee in bijpassende glazen potjes.”

Joris Bakker hoeft de deur niet uit dankzij Julia Uijtendaal (links) en Amanda van der Tweel© Foto aangeleverd

Om half acht ging het bestelsysteem op slot, om de laatste ’Sex on the Beach’ nog op tijd te kunnen bezorgen. Om acht uur moest iedereen namelijk terug zijn, in verband met de coronaregels. Of ’t Kroegie komend weekend weer bezorgd is nog even afwachten. „De gemeente bespreekt maandag of het is toegestaan. Als we mogen, dan gaan we dat zeker doen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen