Hoornse verkrachter gaat in hoger beroep tegen celstraf en tbs

Het gerechtshof in Amsterdam zal zich gaan buigen over het hoger beroep van de Hoornse verkrachter Mourad T.
© Foto ANP
Hoorn

Jeroen Dallinga, raadsman van Mourad T., heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank Noord-Holland. T. werd op 29 oktober veroordeeld wegens verkrachting en feitelijke aanranding van de eerbaarheid, beide gepleegd in 2019 in de gemeente Hoorn.

Hij kreeg een gevangenisstraf voor de duur van vijf jaar met aftrek van het voorarrest. Tevens werd door de rechtbank de maatregel tbs met dwangverpleging opgelegd en is een vordering tot herroeping van voorwaardelijke invrijheidstelling toegewezen.

Er is hoger beroep ingesteld omdat de veroordeling volgens Dallinga ’onterecht en op onjuiste gronden heeft plaatsgevonden’. ,,De verdachte heeft zijn betrokkenheid bij de feiten van meet af aan ontkend en heeft ook tijdens de rechtszaak zijn onschuld bepleit.’’

Lees ook: Slachtoffer Mourad T.: ’Wat denkt je dochter straks van jou? Papa is een verkrachter’

T. kan zich derhalve niet verenigen met de aan hem opgelegde straf en maatregel. Gevolg van het instellen van hoger beroep is dat het vonnis van de rechtbank Noord-Holland niet onherroepelijk wordt en dat een hogere gerechtelijke instantie zich over de strafzaak zal gaan buigen.

Het hoger beroep zal worden behandeld door het Gerechtshof in Amsterdam. Enig zicht op een behandelingsdatum is er momenteel nog niet.

Lees ook: Liveblog: 7 jaar geëist voor Hoornse Mourad T. die wordt verdacht van het verkrachten en aanranden van drie vrouwen in Hoorn en Zwaag

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen