Hoornse fracties willen bonus voor boa’s: ’Grote inzet in deze zware coronatijden’

© Archieffoto

Paul Gutter
Hoorn

Vier Hoornse gemeenteraadsfracties vinden dat de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s), in navolging van de politie, ook een coronabonus moeten krijgen. VOCHoorn, HOP, Fractie Tonnaer en VVD hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Er zijn meer steden die dit doen of overwegen. Zo gaat Amsterdam in december haar handhavers in de stad een coronabonus uitkeren van 300 euro per persoon. Al eerder besloot de gemeente Hilversum hiertoe.

’Hiermee springt de gemeente Amsterdam in het gat dat het kabinet laat vallen’, schrijven de Hoornse fracties. Afgelopen woensdag uitten de vakbonden hun ongenoegen over het uitblijven van een bonus door het kabinet. Eerder kondigde minister Ferd Grapperhaus van Justitie aan dat alle politiemedewerkers in Nederland een coronabonus van 300 euro krijgen, maar over de gemeentelijke handhavers werd niet gerept.

VOCHoorn, HOP, Fractie Tonnaer en VVD willen weten of B en W van Hoorn op de hoogte zijn van het voornemen van Hilversum en Amsterdam. ’Wij zijn van mening dat ’onze’ twintig Hoornse Boa’s een uitermate grote inzet in deze zware coronatijden leveren en daarom net zoals alle politiemedewerkers, een vergelijkbare blijk van waardering verdienen.’

De fracties vinden dat Hoorn vanuit het coronabudget 6.000 euro moeten vrijmaken voor de toewijzing van een coronabonus aan de Hoornse boa’s. Het college heeft vier weken de tijd om te reageren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen