Gemeente wil weten wie de laatste tijd bomen uit de grond trekt in Wervershoof

Vernielde bomen in Wervershoof.
© Foto Gemeente Medemblik
Wervershoof

De gemeente Medemblik is op zoek naar een of meerdere personen die bomen uit de grond trekken in het Slikkerdijkbos te Wervershoof.

„Wandelaars treffen steeds vaker uit de grond getrokken bomen aan in het Slikkerdijkbos. Helaas kunnen wij deze bomen ook niet meer redden want de wortels zijn afgebroken of uitgedroogd.”

Het gevolg is dat de vernielde bomen de versnipperaar in moeten, aldus de gemeente. „Dat betekent dat wij geen nieuwe aanwas hebben voor het bos én komt er veel meer onkruid. Deze kleine bomen en bosjes zorgen er namelijk ook voor dat onkruid niet kan groeien.”

Kagerbos

Onder het Facebookbericht van de gemeente merkt iemand op ook bij het Kagerbos achter de tennisbanen omgetrokken bomen te hebben gezien.

Het bericht is ook gedeeld in de Facebookgroep ’Je bent Wervershover als’. In de reacties refereert een van de leden aan soortgelijke vernielingen in het voorjaar, bij de begraafplaats, de Schoof en de Schelp. „Wellicht is deze persoon uitgeweken naar het bos? Misschien op de een of andere manier cameratoezicht realiseren?”

Mensen met tips kunnen deze mailen naar info@medemblik.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen