Afstemming werk aan de weg in Hoorn roept vragen op

De Maasweg bij de kruisingen met de Dinkelweg en de Grevelingenweg is alleen toegankelijk voor nooddiensten.© Foto Mediahuis / Eric Molenaar

Eric Molenaar
Hoorn

De raadsfracties van VVD en Fractie Tonnaer hebben burgemeester en wethouders vragen gesteld over de afstemming van wegwerkzaamheden aan de gemeente. Zij menen dat die beter op elkaar afgestemd hadden moeten worden.

Als voorbeelden noemen ze de reconstructie van de Westerblokker, die al sinds augustus gesloten is voor doorgaand verkeer en het gebied Dinkelweg-Maasweg-Grevelingenweg, een belangrijke uitvalsweg die nog tot 18 december voor reconstructie afgesloten is.

’Dat is alleen nog toegankelijk voor nooddiensten, waar overdag op wordt toegezien door een viertal verkeersregelaars, maar in de avonduren rijdt menig automobilist hier gewoon door’.

Spoorwegovergang

Verder wijzen ze op de recente afsluiting van de provinciale weg richting Enkhuizen, direct na industrieterrein Hoorn80 in verband met asfalteringswerkzaamheden, en de gedeeltelijke afsluiting - sinds vorige week vrijdag - van deze weg in verband met de vernieuwing van de spoorwegovergang van de stoomtram.

Ook constateren ze dat omleidingen vaak te wensen overlaten en bijvoorbeeld automobilisten doodlopende straten in sturen.

Informerende brieven van de gemeente Hoorn en de aannemers zouden geen omleidingen aangeven en ook lang niet bij alle betrokkenen in de buurt zijn bezorgd.

Lees ook: Filerijden of spookrijden

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen