Verwarring in Beverwijk: Vroege Sint met mondkapje gespot, kerstman op NS-station en kerstballen bij de Beverhof

Sinterklaas op het Stationsplein in Beverwijk.
© Foto Christian Sier
Beverwijk

Verwarring alom woensdagmorgen op de Breestraat in Beverwijk. De kerstballen waren nog maar net opgehangen bij de Beverhof of Sinterklaas diende zich al in vol ornaat aan op de Breestraat. Reizigers op het NS-station maakten eerder op de ochtend al melding van een kerstman in gezelschap van de sint. En dan moet Sint Maarten nog komen op 11 november.

De Goedheiligman werd woensdagochtend al gespot op de parkeerplaats van het Stationsplein in Beverwijk. In vol ornaat, inclusief bijpassend rood mondkapje.

De Sint moest zo te zien nog even wennen aan de nieuwe toevoeging van zijn kledij: de gouden kruisjes op zijn kapje stonden op z’n kop.

Een paar kinderen hadden Sinterklaas al gespot. Vanwaar deze vroege aankomst? ,,Ik ben hier alvast om inkopen te doen voor dit jaar’’, aldus de Sint. Het bleek Servee de Jong te zijn, werkzaam bij feest- verkleedwinkel Greet Verkleedt. Dat verklaarde meteen waar hij het pak vandaan heeft.

(Tekst gaat door onder de foto)

Onderonsje tussen Sinterklaas en de Kerstman op het NS-station.
© Foto Mediahuis

De Jong: ,,We zijn bezig met een campagne om de middenstand in Beverwijk te steunen.’’ Hij wil mensen oproepen om dit jaar lokaal te winkelen voor hun sinterklaas- en kerstcadeaus in verband met de coronacrisis, zegt De Jong.

Woensdag zijn opnames gemaakt bij winkeliers in de Breestraat. Beverwijkers kunnen binnenkort ludieke acties verwachten op de sociale media, zegt hij. Nu moet de Sint snel weer weg: ,,Ik heb een Teams-vergadering met de burgemeester.’’

Op Facebook kwam direct een stroom reacties op gang. Niet iedereen bleek gecharmeerd van de vroege sint maar de meeste Beverwijkers konden er wel om lachen: ,,Ik zet vanavond mijn schoen.’’

,,Alleen de paashaas ontbreekt nog’’, reageerde een ander.

De Beverhof krijgt al een kersttintje.
© Foto Ies van Rij

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen