Vermiste supper vanuit Noordwijk veilig in Zandvoort aangekomen [update]

© Foto’s: Flashlight Fotografie

1 / 8
Internetredactie
Noordwijk

De hulpdiensten zijn zondagmiddag een grote zoekactie begonnen na de melding van een vermiste supper in de Noordzee tussen Noordwijk en Zandvoort. De supper, een geoefende Belgische watersporter, bleek bij Zandvoort aan land te zijn gegaan.

De watersporter kwam volgens strandgangers in de problemen ter hoogte van de Zeereep in Noordwijk. Rond 16.45 uur werd groot alarm geslagen.

De politie, Kustwacht, reddingsbrigade en medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) gingen urenlang op zoek met boten in en een helikopter boven zee, en voertuigen op het strand.

De supper heeft zich volgens de reddingsbrigade in Noordwijk met de stroom laten meevoeren en is door de Kustwacht ontdekt bij Zandvoort. Hij is nooit in de problemen geweest, zo bleek. ,,Het gaat om een zeer goed geoefende watersporter”, zegt Maykel Kooimans van de KNRM NAZ in Noordwijk. ,,Maar ja, dat weet je van tevoren natuurlijk nooit.”

Hoe de supper zijn reis verder heeft vervolgd, weet hij niet. ,,Ik denk gewoon met het openbaar vervoer.”

© Foto: Flashlight Fotografie

Bij suppen doe je aan staand peddelen op een surfboard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen