Coronaproof griezelen aan de Bierkade in Hoorn. Met één druk op de knop komen de spoken tevoorschijn [video]

Tijdens de ’Ghostenable’ konden er meer dan twintig verschillende spoken worden opgeroepen met de mobiele telefoon.

Tijdens de ’Ghostenable’ konden er meer dan twintig verschillende spoken worden opgeroepen met de mobiele telefoon.© Aangeleverde foto

Judit de Redelijkheid
Hoorn

Door de jaarlijkse Horror Walk ging vanwege corona een streep. Maar er kon dit weekeinde evengoed gegriezeld worden in de binnenstad van Hoorn.

’Blijf staan’, stond er te lezen op een niet te missen spandoek aan de gevel van softwarebedrijf Webenable aan de Bierkade. ’En ga op je mobiel naar https://www.ghostenable.nl/’. Wie dat aandurfde zag vervolgens een grote geest op het pand voor zich verschijnen. Werd de pagina ververst, dan kwam er een ander spook in beeld. In totaal konden er meer dan twintig verschillende spoken worden opgeroepen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een geest ’verschijnt’ aan de Bierkade in Hoorn.

Een geest ’verschijnt’ aan de Bierkade in Hoorn.© Aangeleverde foto

Met het coronaproof ’griezelfeestje’ wilde Wenable ondanks het afblazen van de Horror Walk toch iets organiseren rond Halloween. ,,Wij ontwikkelen maatwerksoftware waarmee onze klanten meer winst kunnen maken”, vertelt Casper de Geus namens het bedrijf uit Hoorn. ,,Voor de afwisseling organiseren we periodiek een hackathon. Dit is een evenement, meestal van een dag, waarbij al onze ontwikkelaars iets mogen maken waar ze zelf zin in hebben.”

Marc en Jeffrey Roosendaal bedachten dit keer de Ghostenable. ,,We wilden het aanvankelijk gebruiken als toevoeging aan de Halloween Horror Walk Hoorn”, aldus De Geus. ,,Deze werd alleen afgelast. Maar juist omdat dit soort evenementen door corona allemaal niet doorgaan leek het ons leuk om het toch tentoon te stellen en er op social media wat aandacht aan te besteden.”

(Tekst gaat door onder het filmpje)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het bracht uiteindelijk flink wat griezelliefhebbers op de been. In totaal werden er verspreid over twee avonden (’Dat leek ons genoeg want op een gegeven moment zullen de buren er waarschijnlijk wel genoeg van hebben’) meer dan vierhonderd spoken opgeroepen.

,,Volgend jaar willen we dit concept gaan uitbreiden”, verklapt De Geus alvast. ,,Het plan is om nog groter uit te pakken en het hele pand te vergriezelen. Dit is een oud kaaspakhuis dat zich qua architectuur erg goed leent om er een ’spookhuis’ van te maken. En hopelijk gaat de route van de Halloween Horror Walk er dan langs.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen