Coronamanager van Hoorn zwaait af; ’Jan Rosier heeft taken volbracht en omdat de organisatie weer ruimte heeft, is verlenging niet nodig’

Martijn Mak
Hoorn

De coronamanager voor de Hoornse binnenstad zwaait per 1 november af. Jan Rosier, die eind mei werd aangesteld, heeft volgens het college zijn taken volbracht. Omdat de organisatie meer ruimte heeft en de eerste druk van corona is afgenomen, is verlenging niet nodig.

Dat staat in de laatste tweewekelijkse corona-update van het college van burgemeester en wethouders aan de Hoornse gemeenteraad.

Rosier werd aan het begin van de coronacrisis tijdelijk (tot 1 november 2020) aangesteld als coronamanager voor de binnenstad. Bij aanvang van de coronacrisis kwamen er veel extra taken op de organisatie af en deze tijdelijke extra organisatiekracht was de afgelopen maanden zeer welkom, aldus het college.

De coronamanager moest de coronamaatregelen in de binnenstad coördineren, zoals het spreiden van bezoekers. Dit in goed overleg met gemeente, winkeliers, horecaondernemers, marktkooplieden en culturele instellingen. Daarbij trad hij op als aanspreekpunt, bracht partijen bij elkaar en coördineerde hij de uitvoering van noodzakelijke maatregelen.

Geen verlenging

De functie van coronamanager is door de gemeente geëvalueerd. Het college van burgemeester en wethouders oordeelt dat hij zijn taken heeft volbracht. ’Omdat de organisatie weer meer ruimte heeft en de eerste druk van corona is afgenomen, is verlenging niet nodig.’ De gemeente pakt het overgebleven werk zelf op.

De gemeente trok een slordige 45.000 euro uit voor de aanstelling van Rosier. Hij was gedurende vijf maanden drie dagen per week actief als coronamanager.

Het college zegt zeer tevreden te zijn over de inzet van Rosier en dankt hem hartelijk voor zijn hulp en inzet.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen