Corona op Het Klimduin in Groet, de basisschool gaat een week dicht

Corona op basisschool Het Klimduin in Groet.
© Foto Mediahuis
Groet

De deuren van basisschool Het Klimduin in Groet blijven vanaf vrijdag 30 oktober tot en met zondag 8 november dicht. Een van de leerkrachten is positief getest op het coronavirus.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, gaan de leerlingen thuisonderwijs volgen. Dat heeft het bestuur van Blosse, de overkoepelende scholenorganisatie waar Het Klimduin onder valt, besloten.

Andere scholen gaan vaak enkele dagen dicht na een besmetting. Een week is een meer drastische beslissing. „Dat komt omdat het een hele kleine school is, anderhalve meter afstand houden is daar lastiger. Ook heb je sneller een grotere impact. Daarom hebben we gezegd: uit voorzorg gaan blijven we met z’n allen een week thuis”, legt Jeroen Spanbroek van Blosse uit.

Een groot deel van de leerkrachten zit in quarantaine. Voor zover bekend zijn er niet meer leerkrachten of leerlingen positief getest op corona, aldus Spanbroek.

Opvang

Voor ouders die hun kinderen niet kunnen opvangen, wordt noodopvang geregeld.

De peuteropvang in het kindzorgcentrum Het Klimduin blijft open. Geen van de pedagogisch medewerkers die daar werken heeft coronagerelateerde klachten.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen