Medemblik Regatta gaat samen met Nederlands zeilkampioenschappen

Medemblik Regatta 2018.
© Archief
MEDEMBLIK

De Medemblik Regatta wordt samengevoegd met de Open Nederlandse kampioenschappen zeilen. Dit nieuwe, grote zeilevenement wordt volgend jaar voor het eerst gehouden van 2 tot en met 13 juni in Medemblik.

In het eerste deel van het evenement komen de olympische klassen aan bod waarin ook alle Nederlandse deelnemers meevaren voor de nationale titel.

In het daaropvolgende lange weekend kunnen niet-olympische klassen strijden om hun Nederlands kampioenschap. Door deze fusie wordt de Medemblik Regatta het grootste meerdaagse, internationale zeilevenement van Nederland.

Lees ook: Coronavirus staat ook Medemblik Regatta in de weg

De Medemblik Regatta is een van de voorjaarsklassiekers op de internationale kalender van de olympische zeilsport, naast de Sofia Cup, de Semaine Olympique Hyères en de Kieler Woche.

Het evenement heeft ook de komende vijf jaar weer een prominente en beschermde positie op de Europese kalender. Als gevolg daarvan kunnen internationale topzeilers vanaf 2021 in Medemblik veel waardevolle punten verzamelen voor de wereldranglijst.

"De Medemblik Regatta is er één met historie én internationale bekendheid", zegt Max Blom, voorzitter van het platform wedstrijdzeilen. "Dat we nu de Nederlandse kampioenschappen gelijktijdig organiseren, is niet alleen goed voor de efficiency in de organisatie, maar in onze ogen ook een verrijking voor de deelnemers aan de verschillende Nederlandse kampioenschappen."

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen