Premium

Financiële impact van de coronacrisis overstijgt nu al de zes miljoen in Soest; Goede nieuws: gemeente bespaart wel op koffie

© Foto ANP
Soest

Het goede nieuws is: dankzij de coronacrisis heeft de gemeente Soest 10.000 euro uitgespaard op koffie. Als er geen ambtenaren in het gemeentehuis zijn kunnen ze daar immers ook geen koffie drinken. Het is een piepklein meevallertje, in een lange lijst van tegenvallers die Soest onder het kopje ’corona’ kan noteren. De totale financiële impact op de gemeente Soest bedraagt inmiddels ruim zes miljoen euro.

Het overgrote deel van de financiële impact van de coronacrisis heeft te maken met de steunmaatregelen voor ondernemers, de TOZO-regeling. Het gaat hierbij om ruim vijf miljoen euro. Deze steunmaatregelen die Soester bedrijven en zzp’ers door de crisis heen moeten helpen krijgt de gemeente vergoed van het rijk. ,,Voor nu krijgen we voldoende vergoeding van het rijk om die kosten te compenseren”, schetst wethouder Liesa van Aalst. ,,Maar de vraag is natuurlijk of we die vergoeding blijven krijgen.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen