Premium

Omvormen turborotonde Hoorn tot megakruispunt met verkeerslichten kan na zomervakantie 2021 alsnog starten

De turborotonde staat op het punt te worden omgevormd tot kruispunt met vijf rijstroken (drie voor rechtdoor) in elke richting.
© Foto aangeleverd
Hoorn

Volgend jaar na de zomervakantie kan worden begonnen met het omvormen van de turborotonde in Hoorn tot een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten en vijf rijstroken (drie voor rechtdoor) in elke richting. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad hiermee akkoord te gaan, nu uit nieuw onderzoek is gebleken dat met deze oplossing de doorstroming op de Provincialeweg tussen de A7 en het Keern alsnog zal verbeteren.

In 2018 nam de raad al het besluit om de turborotonde in de Provincialeweg plus de rotonde dichter bij de A7 op de schop te nemen en er gelijksvloerse kruisingen met verkeerslichten van te maken. Toen was echter sprake van een kruising met twee rijstroken voor rechtdoor. Eind vorig jaar bleek uit nieuw onderzoek dat deze uitvoering de doorstroming met name in de avondspits onvoldoende zal verbeteren. Het adviesbureau dat verantwoordelijk was voor het ontwerp, ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, bleek een fout te hebben gemaakt bij de berekeningen van het verkeer.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen