Politie Schagen heeft het druk met drugsgebruikers op de weg: vier aanhoudingen in twee dagen

© Foto: ANP
Schagen

De politie in Schagen heeft het druk met bestuurders die onder invloed van drugs rijden. Woensdag werden drie automobilisten betrapt op die overtreding. Donderdag hielden agenten een vierde bestuurder aan die drugs op had.

De eerste aanhouding was op woensdagmiddag. Een automobilist die over de de Nieuwstraat reed - en waarvan de politie wist dat zijn rijbewijs was geschorst vanwege rijden onder invloed - testte positief op THC, de werkzame stof in cannabis.

Meth, speed, cocaïne én THC

Woensdagavond werd een bestuurder staande gehouden op de N9. De man reed te hard (130 km/u) en uit een speekseltest kwam naar voren dat hij methamfetamine (crystal meth), amphetamine (speed), cocaïne én THC in zijn bloed had.

Niet veel later trok wederom op de Nieuwstraat een auto de aandacht van agenten. De man vertoonde ‘druk gedrag’, aldus de politie. Daarop werd besloten om een speekseltest af te nemen. Resultaat: methamfetamine en amphetamine.

Oudesluis

Op donderdag werd aan het begin van de middag op de Grote Sloot in Oudesluis een bestuurder met een ongeldig rijbewijs aan de kant gezet. Hij bleek geen drugs op te hebben. Even later was het wel weer raak. Agenten reden op een onbekende plek en hielden een bestuurder aan die amphetamine en THC had genuttigd.

De politie vindt het opmerkelijk dat zoveel automobilisten met drugs op achter het stuur gingen zitten. ‘Het lijkt wel of de bestuurders die na drugsgebruik achter het stuur kruipen onze berichten niet lezen’, schrijft de politie met een knipoog op haar Facebook pagina.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.