Premium

Deur leegstaand Zandvoorts gemeentehuis nu toch open voor tijdelijk gebruik. ’Het duurt nog wel twee jaar voordat dit gesloopt wordt’

Het te slopen nieuwbouwgedeelte van het Zandvoortse gemeentehuis.
© Archieffoto RS
Zandvoort

De deur van het al bijna twee jaar goeddeels leegstaande gemeentehuis van Zandvoort gaat nu toch open voor tijdelijk gebruik. Wethouder Gert-Jan Bluijs (CDA) denkt dat kunstenaars er mogelijk een plek kunnen krijgen, of wellicht de Speelgoedvijver. „Voordat hier gesloopt gaat worden, zijn we twee jaar verder”, zegt hij.

Het college hield tijdelijk gebruik van het leegstaande deel van het gemeentehuis eerder steeds af, ondanks tal van verzoeken van zzp’ers, bedrijfjes, organisaties en verenigingen. Toenmalig verantwoordelijk wethouder Joop Berendsen (OPZ) zag geen heil in het verhuren voor maar beperkte tijd en langdurige gebruikerscontracten zijn niet aan de orde vanwege de beoogde herontwikkeling van de gebouwen. Hij wees bovendien op bijkomende beveiligingsrisico’s, onder meer vanwege de vertrouwelijke informatie die aanwezig is in het nog in gebruik zijnde deel van het gemeentehuiscomplex.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen