Premium

Knarrenhof wil een woongroep voor ouderen in Haarlem starten, maar een locatie vinden blijkt al ruim drie jaar een onmogelijke taak: ’De grond is hier te spaarzaam’

Elly en Loesje op het stuk grond aan de Zwemmerslaan waar zij graag een Knarrenhof zouden zien.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Al drieënhalf jaar probeert een klein groepje enthousiastelingen een nieuwe woongroep speciaal voor ouderen van de grond te krijgen in Haarlem - een zogeheten Knarrenhof. Er zijn al 350 wachtenden op de lijst, maar erg vlotten wil het niet. Een locatie vinden blijkt in Haarlem een onmogelijke opgave.

Op een parkeerterrein aan de Zwemmerslaan in Schalkwijk staan twee vrouwen en een kleine bruine teckel. Het zijn de Spaarndamse Elly Peijs (72), de Overveense Loesje Buijn (69) en haar viervoeter Roony. De twee vrouwen zijn lid van de trekkersgroep Knarrenhof Haarlem. De lokale tak van de landelijke Stichting Karrenhof die woongroepen voor zelfstandige senioren realiseert. Gebouwen waar ouderen samenwonen en elkaar helpen en vermaken, maar wel wonend in volledig zelfstandige appartementen. De ideale woonvorm nu er vanuit de landelijke politiek van ouderen verwacht wordt dat ze langer zelfstandig wonen, vinden de oprichters.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen