Premium

Wordt de ’rotte kies van Broek in Waterland’ eindelijk getrokken? Opnieuw zicht op supermarkt en woningen op Keboterrein

De Kebolocatie anno 2020. Het terrein wordt ’de rotte kies van Broek’ genoemd.
© Foto Cyclomedia
Broek in Waterland

Er lijkt weer schot te zitten in de bouw van een supermarkt met daarboven appartementen op de Kebolocatie aan de Eilandweg in Broek in Waterland. Het terrein is verkocht aan bouwbedrijf HSB in Volendam, dat op dit moment werkt aan een ontwerp. Wethouder Jelle Kaars van Waterland hoopt dat er volgend jaar een vergunning kan worden afgegeven voor de bouw.

Plannen voor een supermarkt met woningen op de Kebolocatie zijn er al jaren. Het gaat om de plek waar vroeger onder meer een garage, een touringcarbedrijf en meubelzaak Kebo zaten en later een kringloopwinkel. Het terrein en de huidige bebouwing zijn nu een troosteloos geheel en de locatie wordt in de volksmond ’de rotte kies van Broek’ genoemd. Het parkeerterreintje op zwaar vervuilde grond en vol kuilen, gaten en scheuren doet vooral dienst als carpoolplek. In 2014 besloot de gemeenteraad van Waterland dat er een supermarkt mocht komen in combinatie met een aantal appartementen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen