Aantal besmettingen loopt snel op in de Noordkop: 94 gevallen op een dag

Schagen

Ook in de Noordkop loopt het aantal coronabesmettingen snel uit. Dinsdag kwamen er bijna honderd nieuwe gevallen aan het licht.

Afgelopen weekeinde schommelde de hoeveelheid positief geteste inwoners nog rond de vijftig. Maandag ging het om 69 nieuwe besmettingen. Dinsdagochtend liep de teller op met 94 mensen die het virus onder de leden hebben.

Bijna de helft van hen is woonachtig in de gemeente Schagen: 45 besmettingen. In Schagen is de hoeveelheid inwoners met een positieve test sinds de uitbraak in maart inmiddels opgelopen tot boven de vijfhonderd (506).

In Hollands Kroon werden 27 nieuwe gevallen geconstateerd, waardoor de gemeente nu uitkomt op een totaal van 390. De gemeente Den Helder telt met de negentien nieuwe besmettingen van dinsdag nu 376 coronagevallen.

Op Texel kwamen drie nieuwe besmettingen aan het licht. Daar zijn sinds maart 83 inwoners besmet (geweest) met het virus.

Het aantal inwoners dat in het ziekenhuis is opgenomen, blijft op 67. Ook de hoeveelheid coronadoden blijft met twintig gelijk.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.