Allerzielen live via uitzending vanuit Uitgeest

Drukte bij een vorige Allerzielen in Uitgeest.
© Archieffoto
Uitgeest

Katholieken in de IJmond kunnen maandag 2 november live bij de viering van Allerzielen zijn. Omroep Stichting Uitgeest (OSU) zendt vanaf 19 uur - als enige in de regio - rechtstreeks uit op tv, radio en internet.

Dat zegt Wim Weber, de dit jaar koninklijk onderscheiden voorzitter van de Rafaël Groep binnen de parochie Uitgeest. Hij is tevens vrijwilliger bij de OSU. In verband met de coronamaatregelen zijn ook de kerkvieringen tijdens Allerzielen besloten, maar de uitzending maakt het mogelijk om er toch ’bij’ te zijn.

De van oorsprong Ethiopische pastoor Kaleab Manesha Shiferaw en diaken Marcel de Haas gaan de viering voor. De muzikale bijdragen zijn van Ineke Mulder, Ton Schoen en Suzanne Vergouw. De kaarsen worden ontstoken, daarbij worden de namen genoemd van degenen die het afgelopen jaar zijn overleden. Verder worden alle misintenties opgelezen.

Weber: ,,Van de parochies uit Castricum, Heemskerk en Beverwijk worden de overledenen óók bij ons opgenoemd, en een kaars voor hen ontstoken.” Na de dienst (rond 20.15 uur) zegenen de pastoor en diaken de graven en urnen op het verlichte kerkhof bij de parochiekerk aan de Langebuurt. ,,Wij hopen dat men zich dankzij de uitzending toch aanwezig en betrokken zal voelen, en troostvolle gedachten mag hebben van en bij de geliefde.”

Allerzielen op 2/11 in Uitgeest is te volgen via Ziggo kanaal 43 of OSU TV op You Tube (livestream), in de ether op 106 FM, via Ziggo analoog op 104.5 FM of Ziggo digitaal horizon box 918, of Ziggo digitaal kleine nextbox 104.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen