Gemeente Hoorn geeft minima mondkapjes

Nu is een mondkapje nog niet overal verplicht, maar voor het zover is wil de gemeente Hoorn ook minima herbruikbare mondkapjes verstrekken.

Nu is een mondkapje nog niet overal verplicht, maar voor het zover is wil de gemeente Hoorn ook minima herbruikbare mondkapjes verstrekken.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Hoorn

De gemeente Hoorn gaat op korte termijn herbruikbare mondkapjes uitdelen aan inwoners met een laag inkomen. Hiermee wil de gemeente deze inwoners helpen bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. De mondkapjes worden uitgedeeld via 1.Hoorn en instellingen die direct contact hebben met de doelgroep, zoals de Voedselbank West-Friesland, Kinderkledingbank en het Leger Des Heils.

Volgens deze instellingen zien zij ’de nood bij hun doelgroep’. Mondkapjes worden al dringend aangeraden in publieke binnenruimten en het kabinet wil het dragen ervan binnenkort verplichten. Ook in Hoorn en omgeving stijgt het aantal mensen dat besmet raakte met het coronavirus.

De gemeente verwacht de mondkapjes binnen anderhalve week te kunnen uitdelen en haalt de kosten, 3000 euro, uit het eigen Stimuleringsfonds Coronacrisis. Dit fonds is bedoeld om de gevolgen en impact van de coronacrisis te dempen.

,,Huishoudens met een laag inkomen hebben het extra zwaar door de coronacrisis’’, stelt wethouder Kholoud al Mobayed. ,,Vaak hebben zij niet het geld om mondkapjes te kopen. Wij willen hen op deze manier helpen verspreiding van het virus tegen te gaan.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen