Doordeweeks urenlang films kijken in IJmuiden

Scène uit Buladó.
© Foto PR
IJmuiden

In Stadsschouwburg Velsen te IJmuiden draaien dinsdag drie films, te beginnen met ’Buladó’ (14 uur), de opening van het afgelopen Nederlands Film Festival en tevens winnaar van het Gouden Kalf voor beste film.

Deze tweede film van regisseur Eché Janga wordt omschreven als ’een liefdevol, magisch-realistisch familiedrama’ dat zich op Curaçao afspeelt. De eigenzinnige Kenza (11) dreigt verstrikt te raken in de botsende levenswijzen van haar rationele vader en spirituele opa. In de Franse film ’Deux’ (17 uur) van Filippo Meneghetti gaat het over de gepensioneerde buurvrouwen Madeleine en Nina die al tientallen jaren elkaars grote liefde zijn, zonder dat iemand dit weet. Ze delen lief en leed, totdat het noodlot toeslaat. Hierin acteert onder anderen Barbara Sukowa (Nina), muze van de wereldberoemde Duitse regisseur Rainer Werner Fassbinder.

De Amerikaanse topacteur Tom Hanks is te zien in ’A beautiful day in the neighborhood’ (20 uur), van regisseur Marielle Heller. Daarin speelt hij Mister Rogers, presentator van het populaire kinderprogramma ’Mister Rogers’ Neighborhood’ (1968-2001). Het is het waargebeurde verhaal over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Rogers en journalist Tom Junod (Matthew Rhys). Fred Rogers (1928-2003) gaf de jeugd op tv levenslessen, bijvoorbeeld ’het is waardevol om te zijn wie je bent’ en ’als je boos of verdrietig bent, praat er dan over’.

Reserveren via 0900-1505 (€ 0,45 p/m) ma t/m zo: 10-15 uur, of stadsschouwburgvelsen.nl

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen