AZ: weer twee besmettingen erbij - veel spelers van Jong AZ op de bank [update]

© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Alkmaar

Bij AZ zijn zondag twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep. Daarmee komt het totaal aan ’positieve’ spelers nu op vijftien.

Waarschijnlijk gaat het om reservekeeper Hobie Verhulst en aanvaller Mo Taabouni. Zij ontbreken op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag van zondagavond.

AZ wordt sinds anderhalve week geplaagd door een corona-uitbraak. Het begon met vier positief geteste spelers, negen dagen geleden. In de loop van vorige week kwamen daar nog meer spelers bij. Inmiddels staat de teller dus op vijftien.

Basiselftal

Nog altijd is het basiselftal voor het overgrote deel gespaard gebleven. De enige basisspeler die positief getest is, is Myron Boadu. Ook Timo Letschert is een potentiële basisspeler, net als Jordy Clasie en Ron Vlaar, maar die laatste twee waren vanwege blessures toch al niet inzetbaar in deze weken.

AZ speelt zondagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De wedstrijd begint om 20 uur. De wedstrijdselectie is aangevuld met een flink aantal spelers van Jong AZ. Zo zitten Fedde de Jong, Yusuf Barasi, Des Kunst, Maxim Gullit en Tijs Velthuis op de bank.

AZ mist ook Jonas Svensson. De rechtsback is geschorst. Hij wordt vervangen door Yukinari Sugawara.

Opstelling

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Gudmundsson, Karlsson.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen