Zorgorganisaties heropenen COVID-unit met hulp van Purmerendse horecamedewerkers

Kelly van Hal
Purmerend

De Zorgcirkel en Evean hebben vanwege het toenemende aantal coronapatiënten de ’COVID-unit’ naast het Jaap van Praaghuis heropend. Voor functies als gastvrouw of gastheer zijn horecamedewerkers aangesteld.

Er is extra capaciteit nodig voor het opvangen van coronapatiënten uit de regio. Om die reden heeft het zorgcentrum de Meeuwvleugel beschikbaar gesteld.

De Meeuwvleugel is een locatie van De Zorgcirkel, gelegen naast het Jaap van Praaghuis in Purmerend. De COVID-unit biedt ruimte aan voornamelijk kwetsbare ouderen die besmet zijn met het coronavirus. De Zorgcirkel en Evean werken samen bij het verplegen van de patiënten. Ook andere zorgorganisaties, huisartsen en ziekenhuizen zijn nauw betrokken bij de unit.

Purmerendse horeca

Voor functies zoals gastvrouw of gastheer is er een samenwerking gestart met de Purmerendse horeca. Horecamedewerkers die vanwege de coronamaatregelen nu niet kunnen werken, kunnen op deze manier hun steentje bijdragen.

Coronabedden

De unit werd sinds maart ook al enkele maanden gebruikt om coronapatiënten te verplegen. In de vleugel waren destijds 38 coronabedden beschikbaar. Toen het aantal patiënten afnam, werd de afdeling weer gesloten.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.