Verontwaardiging in Enkhuizen: plezierbootje van 79-jarige in brand gestoken door jongens

De vlammen laaien hoog op het bootje bliksesnel tot de waterlijn afbrandt.© Foto Mizzle Media

Martin Menger
Enkhuizen

Een 79-jarige Enkhuizer moest zaterdagavond toekijken hoe zijn trotse bezit, een plezierbootje, in brand is gestoken. Eer zijn meerdere jongens gezien die het vaartuigje hebben laten afbranden.

Op de walkant bij het vaarwater aan het Hazelaarshof kon de politie zaterdagavond alvast een bewijsstuk oprapen: een lege fles wasbenzine. Niet alleen het plezierbootje is vernield, meldt Claudia Timmermans namens haar schoonvader. ,,Ook de buitenboordmotor is waardeloos geworden.”

Zaterdagavond is nog op drie andere plaatsen in de nieuwe wijken van Enkhuizen iets in brand gestoken. Timmermans is woest over het feit dat enkele jongens voor een paar seconden pret het levensgeluk van een hoogbejaarde plaatsgenoot om zeep hebben geholpen. ,,Ik vraag me af of die gasten echt weten wat zij een ander hebben aangedaan”, klinkt het boos. ,,Juist met corona was een rondje aren nog een van de weinige leuke dingen die er waren. En nu heeft m’n schoonvader niets meer.”

Toen politie en brandweer even na tien uur zaterdagavond naar de walkant reden, wist een buurman aan de eigenaar al te vertellen dat zijn bootje in vuur en vlam stond. Die is tot de waterlijn afgebrand.

Lees ook: Aangemeerde motorboot vliegt in brand in Enkhuizen

Overstuur

,,Hij is er overstuur van.”, vertelt Claudia. ,,De laatste tijd worden er al buitenboordmotoren gestolen, en wordt er veel vernield. Nu is het een bootje, maar wat als de heren zich nog meer gaan vervelen? Een auto soms de brand steken?”

Haar boosheid is al geventileerd op de sociale media en er zijn meerdere tips over de vermeende daders los gekomen. Die zijn ook meteen doorgespeeld aan de recherche, besluit Claudia. ,,Er heeft zich ook iemand uit de stad gemeld die wil proberen de buitenboordmotor nog te redden. Dat soort Enkhuizers hebben we gelukkig ook.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen