Drie nieuwe sterfgevallen door corona in regio Alkmaar, aantal ziekenhuisopnamen gelijk gebleven

Marjolein Elfring
Alkmaar

Covid-19 heeft opnieuw aan inwoners van de regio Alkmaar het leven gekost, zo blijkt uit de meest actuele cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gaat om twee inwoners van Bergen en een uit Alkmaar. Het totaal aantal coronadoden in deze regio stijgt hiermee naar 79.

In heel Noord-Holland Noord (NHN) zijn er in totaal vier nieuwe sterfgevallen: ook in Opmeer overleed een inwoner aan de gevolgen van corona. In totaal is in NHN nu sprake van 145 sterfgevallen door covid-19.

Het aantal ziekenhuisopnamen in de regio Alkmaar bleef zondag gelijk, in totaal zijn sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 166 regiogenoten in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het aantal positieve coronatests steeg zondag met 133 naar 3.331: 56 in Alkmaar, 22 in Castricum, 22 in Heerhugowaard, 17 in Bergen, acht in Langedijk en zes in Heiloo.

Er kwamen in Noord-Holland Noord zondag nog eens 255 positieve tests bij, waarmee het totaal in dit gebied nu op 6.622 besmettingen staat.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.