Gewonde bij steekpartij in Zaandam enkele uren na messenverbod [update]

© Foto’s DNP.NU
Zaandam

Een zestienjarige maaltijdbezorger uit Zaandam is vrijdagavond rond 23 uur aan de Indigostraat in zijn woonplaats geslagen en gestoken door drie jongens (vijftien, zestien en zeventien jaar). De drie zijn opgepakt. Het gebeurde enkele uren nadat de gemeente Zaanstad een messenverbod had uitgevaardigd.

De zestien- en zeventienjarige verdachten komen uit Zaandam, de vijftienjarige verdachte komt uit Westzaan.

Het slachtoffer parkeerde zijn brommer bij een flat, bracht de maaltijd naar binnen en ontdekte toen hij terugkwam dat het bezorgeten was gestolen. Getuigen wezen in de richting van drie jongens die ervandoor waren gegaan. De maaltijdbezorger ging erachteraan om verhaal te halen. Er ontstond een ruzie waarbij hij werd geslagen en ook met iets is gestoken. De politie ging erop af, kwam de drie tegen en pakte ze op.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Messenverbod in Zaanstad: 'Wapens en geweld moeten gemeente uit'

Vrijdag kwam de gemeente Zaanstad met een verbod op het bij je hebben van gevaarlijke voorwerpen zoals messen en slagwapens. Bij overtreding wordt het wapen in beslag genomen en volgt een boete van 2500 euro. ,,Wapens en geweld moeten onze gemeente uit", stelde burgemeester Jan Hamming.

In 2017 zijn 138 incidenten geregistreerd met een wapen waarbij de politie moest optreden in Zaanstad. In 2019 steeg dit al naar 171. Dit jaar zijn er, ondanks de coronacrisis, al 142 incidenten geweest, verspreid door de hele gemeente.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen